Träning

Problembeteendeträning


Vill du ha hjälp med träningen och se resultat fortare?
Har du svårt att själv hinna träna din hund eller behöver ni kanske en kompetent hundrastare?

Träning som hjälper hunden att må bra

Problembeteendeträning låter kanske lite strängt och kan få tankarna att gå till en symptombaserad träning - så är dock inte fallet! För mig är det här träning som hjälper hunden att må bra. Utifrån hundens behov och ägarnas önskemål lägger jag upp en träningsplan där jag och hunden jobbar med orsaken till ett problematiskt beteende.


Många hundar beter sig oönskat för att de går och bär på rädslor, obehagskänslor, frustration eller ilska. Då hjälper jag hunden att ändra uppfattning och bli mer trygg och självsäker! Hundens bästa kommer alltid först och jag strävar efter att lägga träningen på en nivå som ger hunden en trevlig upplevelse. Problembeteendeträning ska vara hundvänlig hundträning.


En tjänst för dig som haft beteenderådgivning

För att lyckas med träningen och göra rätt vid hund och hundägare så behöver jag lära känna din hund. Därför är detta en tjänst jag enbart erbjuder de som tidigare varit hos mig för beteenderådgivning. Bokning av ett eller flera träningspass gör du under "Boka tid" i menyn.


Har ni ännu inte haft en rådgivning? Ingen fara, det kan ni också enkelt boka genom att skicka en förfrågan under "Boka tid" i menyn.


Vad kostar det?

Passen för problembeteendeträning är utformade i 1,5 timmarstider. Passet blir då lagom långt att vi hinner träna på det som ska tränas, men också inte längre än vad hunden orkar med. Dessutom hinner jag och hunden säga "Hej", vilket även det är viktigt för träningsframsteg och trivsel.


Priset för ett pass är 300kr.

För dig som är student eller pensionär gäller ordninarie pris med 20% rabatt.
Kostnaden betalas via faktura i efterskott  inom 30 dagar.


Har du en hund som inte kan vara själv hemma? Ingen fara! I mån av tid stannar jag kvar hos hunden tills hundpassare eller ägare kommer hem. Det bestämmer vi såklart i förväg så att er vardag går ihop sig.


Vad ingår i priset?

När ni bokar ett träningspass hos mig så lämnar ni önskemål på vilket beteende eller moment ni önskar hjälp med. Jag lägger därefter upp en träningsplan inför passet som är anpassat efter era önskemål samt hundens förmåga och behov. Utöver träning av specifika problem, så som hundmötesreaktivitet eller separationsångest, kan jag under passet arbeta med runt-omkring-saker som hunden behöver. Det kan vara berikning - utlopp för naturligt beteende - eller inlärning av ett beteende som ni och hunden har nytta av för att undvika problem i vardagen.


Efter varje pass lämnar jag en skriftlig uppdatering över vad vi gjort, hur det gått och vad jag eventuellt har för råd till er framöver. Jag erbjuder träningspass mellan 8:00 och 20:00 såväl vardag som helg. Väljer ni att boka in passet medans ni själva är på jobbet så får ni alltså äv en hundpassning med rastning på köpet.


Din kvalitetsmärkning

Jag är medlem i föreningen Sveriges akademiska etologer, vilket förutom en grundlig utbildning inom ämnet djurs beteende innebär att jag följer vår yrkeskodex. Kodexen garanterar dig att jag kommer att värna om ditt djurs välmående från det etologiska perspektivet och grunda mig på uppdaterad vetenskap och praktisk kompetens.

KONTAKTINFORMATION

ADRESS

Apelgatan 7, 582 46 Linköping

TELEFON

070-26 19 344

MEJL

emotionsetologen@gmail.com