Rådgivning

Beteenderådgivning

Har ditt djur ett besvärligt beteende? Undrar ni kanske hur ert djur mår eller vill förebygga framtida problem?

Varför beteenderådgivning?

Lika självklart som att vi vänder oss till veterinären när djuren har ont i kroppen, så bör etologen vara den vi frågar om djurens beteende och det mentala välmåendet. Etologen har ju trots allt utbildat sig inom djurens beteende och veterinären inom veterinärmedicin. Se till att få professionell hjälp också vid träning och hantering av ditt djurs beteende! Rådgivning är till för dig som upplever problem med ditt djurs beteende eller som vill förstå ditt djur bättre. Vi reder ut varför ditt djur gör som det gör och hur ni kan lösa problemet. Ofta är det inte bara djurägaren som lider av problembeteendet. Mitt mål efter en rådgivning är givetvis att även ditt djur ska må bra!


Hur går det till?

Du bokar tid för rådgivning via kontaktformuläret som går att hitta under "Boka tid" i menyn. Där beskriver du kort vem ditt/dina djur är och vad ni söker hjälp för. När jag läst din förfrågan återkommer jag med tidsförslag och vi bestämmer tillsammans en tid att höras av på. Ibland ber jag dig svara på några förberedande frågor innan själva rådgivningen för att jag ska kunna bilda mig en bättre bild av fallet. Under själva rådgivningen utreder vi orsaken till problembeteendet och jag kommer med rekommendationer om hantering och träning för att ni ska hitta en bättre samvaro. Målet är ett mindre besvärligt och såklart också gladare djur!


På plats eller via telefon

För er som bor i Linköpingsområdet kan rådgivningen ske på plats, för er i övriga delar av landet sker kontakten i första hand via telefon eller videosamtal. Om ditt djur uppvisar ett knepigt beteende som är svårt att beskriva kan jag be er filma detta innan rådgivningen.


Vad kostar det?

Vissa problem och frågor kräver mer tid - andra mindre. Därför erbjuder jag rådgivningen i form av tre storlekspaket med olika lång rådgivningstid. En stor del av orsaksutredningen till ett problembeteende kan ske via frågor på mejl innan själva rådgivningen. Därför kan de mindre omfattande fallen ofta behandlas under de kortare rådgivningstiderna.


Priser för rådgivningspaket:

Liten, en halvtimme - 400kr

Mellan, 1 timme - 600kr

Stor, 1,5 timme - 800kr


För dig som är student eller pensionär gäller ordninarie pris med 20% rabatt.

Kostnaden betalas via faktura i efterskott  inom 30 dagar.


Vad ingår i priset?

- En djupgående orsaksutredning kring ditt djurs beteende och välmående

- Tid för rådgivning

- En skriftlig handlingsplan med konkreta tips/träningsråd


Kostnadsfri uppföljning

För dig som haft rådgivningstid hos mig erbjuder jag kostnadsfri uppföljning av er handlingsplan via mejl eller telefon. Jag vill såklart gärna höra hur det går för er!


Vill ni ha hjälp med träningen?

Ingår träning i er handlingsplan? Om du vill kan jag hjälpa till! Jag erbjuder nämligen träningspass för de hundar jag haft rådgivning för. Under problembeteendeträningen hjälper jag er med att jobba med det som just er hund behöver. Förhoppningen är att ni på så vis ska se resultat fortare. Alla vill vi heller inte bli expert-djurtränare, och det är helt okej! Du kan läsa mer om träningstjänsten under "Träning" i menyn. Boka tid för ett eller flera träningspass gör du på samma ställe som för rådgivningen, under "Boka tid" i menyn.


Din kvalitetsmärkning

Jag är medlem i föreningen Sveriges akademiska etologer, vilket förutom en grundlig utbildning inom ämnet djurs beteende innebär att jag följer vår yrkeskodex. Kodexen garanterar dig att jag kommer att värna om ditt djurs välmående från det etologiska perspektivet och grunda mig på uppdaterad vetenskap och praktisk kompetens.

KONTAKTINFORMATION

ADRESS

Apelgatan 7, 582 46 Linköping

TELEFON

070-26 19 344

MEJL

emotionsetologen@gmail.com